söndag 6 december 2009

hej allesammen!!

nu har jag ;antligen kommit till en dator igen. nu har det gatt 4 dagar sen vi kom till indien, och alla intryck haller pa att ta kal pa mig. att komma fran fjallbacka till new delhi va inte sa latt som jag trodde. vi hade ju visserligen boende dom tva forsta natterna pa ett universitetsguest house vilket va valdigt underbart stalle. men valdigt svart att ta sig in till stan darifran. narinder han som kanner caterina, mamman till neil har hjalpt oss sa mkt, vet inte vad vi skulle gjort utan honom mate jag saga, helt fantastisk manniska :)

dom forsta dagarna angnade vi at att ha sjukt mkt jetlag hehe, kolla in shoppingen som visade sig vara samre an jag trodde och aven kolla in india gate (triumfbagen) saken va att sa fort vi visar oss pa en turistsevardighet sa ar vi mer intressanta for indierna an sjalva grejen och det blir i langden lite jobbigt maste jag saga. sen igra gick vi till en turistinformation och skulle boka tagbiljett men sluta med att vi bokat hela vagen ner till goa for hela 53000 rupies var, vilket sakert va lite overpris(lattlurade som vi ar) men da har vi hotell, frukost, en chaffor som kor oss mellan staderna och till sevardigheter och vissa safarin och sa. sa det ar helt okej, en lite lyxigare variant an vad vi tankt bara !

sa igar checkade vi in pa ett annat stalle, valdigt fint det med. sen fick vi tid till att ga till red fort vilket va valdigt haftigt ocksa. allt ar sa enormt har aven fullt kaos. trafiken(precis som jag trodde) ar helt galen, folk roker pa overallt, det ar sa manga hemlosa att ni anar inte vilket skar i mitt hjarta. jag kan helt enkelt inte ge bort nanting for da har jag en hel skara med fattiga folk bakom mig :( man maste vara en hjartlos ego manniska om man skall klara sig i detta landet, sa ar det bara.

men naturen e fanastiskt, massa trad, fina vaxter, farger fina manniskor, mycket "tuktuk" och cykeltaxis.
jag gillar det,. men delhi ar bara for mkt for mig. sa vi bestamde oss for tt aka vidare idag och mot agra blev det! forta stopp va nat slags fort som jag inte fick med mig namnet pa men det va valdigt fin brun rod byggnad med massa fina mosaik monster. sen lunchade vi och efter det barde det av mot taj mahal och det va verkligen ett av de 7 underverken, det va helt fanastiskt. det va exakt som jag tankte om inte annu mer, va aven innuti dar det va tva gravar och antar att det va han som byggde den och hans kara som lag dar. insag hur romantisk fin bakgrund den byggnaden har, sa det va en valdigt viktig sak for mig att fa se.
ni skall fa se bilder, lovar det, you will love it :) pa vag till taj mahal fick vi aven se mass avilda apor, bufflar, kossor, och kameler som indierna ville tjana pengar pa saklart. helt otroliga djur, men aporna va ju helt klart bast.

vi tankte aka till agra fort men dom stangde en halvtimme senare sa det blev lite lite tid sa vi sket faktiskt i det. vi akte och checkade in pa hotellet istallet och det va fiiint maste jag saga.
nu har vi mest hangt har och traffat tva engelskmann och tva svenskar som aven skall pa tigersafari med oss imorgon, sa det blir kul :)

annars sa har jag provat pa kina mat, thai mat, dosa som e en typiskt indiskt matratt . for dom som tycke rjag ar lite krasen gar det anda helt fint maste jag saga, bara valdigt radd att det skall vara hund eller katt jag stoppar i munnen, men tror jag skall kunna undvika det.
for er som star hemma och duschar i varmvatten just nu sa sager jag bara, uppskatta det hehe! faktiskt sa ar det fruktansvart pa ett satt att aka hit till ett sant fattigt land med vad dom anser "mycket pengar", man har alltid lite skuldkaansla. men det ar tva helt olika varldar och sa ar det ju.

kanner att det e nu det borjar kannas battre for oss, har allt bokat och klart, har tid att se och gora saker inte bara oroa oss for vart vi skall bo imorgon. vill kunna njuta av indien till 100 % nu.
bilder har jag inte tid eller m;jlighet att lagga upp nu men aterkommer :)

for er som undrar hur det gick med kamera letandet, sa fant jag en for 1100 kr, och tror den faktiskt ar bra sa ar valdigt najd nu i vart fall! har aven skaffat en indiskt nummer, sa hor av er om ni vill ha det.

hoppas ni har det bra hemma, oroa er inte for systrarana peacevalley, det gar bra :)

pusspuuss

3 kommentarer:

  1. Åh va skönt att höra att allt är bra! Låter som att ni har det toppen! Redan hunnit med att se så mycket. Va duktig du är med maten då ;) Bäst att passa på! Roligt me kameran ockås, att du hitta en så snabbt, så allt slipper att bli rosa :) inte så kul kanske!
    Hoppas nu att resan fortsätter lika bra som den börjat!
    Om några dagar kommer första veckorapporten :)
    Love you! Pussar

    SvaraRadera
  2. Dette var spennende lesning, du må snart få til noen bilder av turen. Så hvordan er allt sammen? Er det sånn du har sett for deg at det skulle være ?

    SvaraRadera
  3. hej arne!! ja jag skall forsoka lasta upp bilder idag se hur det gar dock...
    det ar inte alls som jag trodde, det skall jag erkanna, det ar mycket varre. jag menar, det e sa fattigt, sa mycket tiggare, trafiken e galen, a mycket hemskt har nere, men samtidigt valdigt underbart...:) borjar komma in i det ite nu sa blir bara battre o battre. nasta ar kamelsafari, coming next :) allt bra med dej??

    SvaraRadera